Komolyzenei koncertsorozat 2022-2023. évad

A nagykovácsi Teleki-Tisza-kastély felújítását követően nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Az eddig elsősorban magán- és céges rendezvények helyszínéül szolgáló fantasztikus kastély kiválóan alkalmas kulturális rendezvények lebonyolítására.

A környéken a kultúra kedvelőinek- bár az igényük megvan rá- kevés lehetőség adódik programok látogatásra. 2022 tavaszán, Hsin-Ni Liu zongoraestjével nyílt meg a Teleki-Tisza-kastély, mint kulturális rendezvényhelyszín. A teltházas, nagy sikerű koncert adta az ötletet, hogy egy nagyszabású, exkluzív programsorozattal kedveskedjünk az igényes szórakozásra vágyó közönségnek.

A koncertsorotatot 13 estét ölel fel, mely magába foglal szóló és kamarazenei esteket egyaránt. A programsorozat 2022. októberétől 2023. májusáig tart, havi két koncerttel.

Elsősorban fiatal, magyar és külföldi tehetségeket, kiemelt művészeket szerepeltetünk ezen események alkalmával. Ezáltal a fellépési lehetőségen túl, komoly kapcsolatépítési lehetőséget is kínálunk a fellépő művészeknek. Az alábbi országokban érkező művészekkel találkozhatnak a koncertek résztvevői: Magyarország, Olaszország, Németország, Lengyelország, Kína, USA, Franciaország.

Örömmel mutatjuk be a 2022-2023-as évad estjeit! Kérjük, váltsanak bérletet, ezzel is támogatva a művészeti törekvésünket és a jövőbeli terveinket. Támogassák a kultúrát, hogy hosszútávon is fennmaradhasson, elérhető legyen itt, a Teleki-Tisza-kastélyban!

Kastélykoncertek a 2022-2023-as évadban

KONCERT HÍRLEVÉL

Feliratkozom a Teleki-Tisza-kastély hírlevelére, hogy mindig első kézből értesülhessek a soron következő koncertekről, eseményekről, promóciókról. Az adatkezelési nyilatkozat itt elolvasható.

JEGYEK

Az egyes események címeire kattintva megtekinthetőek az adott est előadói, műsora, valamint bankkártyás online jegyvásárlásra is lehetőség nyílik. Korlátozott számban, kizárólag készpénzes fizetési mód mellett a helyszínen is válthatóak jegyek.» Piano Recital - október 12.
Zongoraest
Előadók: Hsin-Ni Liu [Taiwan] és tanítványa, zongora
Program: Nicola Elias Rigato
2022. október 12., szerda, 19:00» Piano Solo Recital - október 26.
Zongora szólóest
Előadó: Hsin-Ni Liu [Taiwan] zongora
Program: Beethoven
2022. október 26., szerda, 19:00» Piano Trio Concert - november 16.
Brahms és Mendelssohn Zongoratrió Koncert
Előadók: Tóth Kristóf [Hungary], hegedű; Temesvári Bence [Hungary], gordonka; Hsin-Ni Liu [Taiwan], zongora
Program: Mendelssohn, Brahms
2022. november 16., szerda, 19:00» Piano Solo Recital - november 23.
Koji Attwood (USA), Zongoraestje
Előadó: Koji Attwood [USA], Yamaha Artist, amerikai mesterzeneszerző és zongoraművész
Program: Schumann, Scriabin, Liszt, Nikolai Artcibouchev, Gyorgy Catoire, Sergei Bortkiewicz, Felix Blumenfeld, Leo Ornstein, Ottorino Respighi, Leopold Godowsky
2022. november 23., szerda, 19:00» Óévbúcsúztató koncert - Saxophone and Piano Duo Recital - december 30.
Zongora és szaxofon duó koncert
Előadók: Nicolas Beaupertuis [France], alt szaxofon; Hsin-Ni Liu [Taiwan], zongora
Program: Bach-Busoni, Decruck, Iturralde, Takashi Yoshimatsu
2022. december 30., péntek, 19:00A kastélyban az előadások a jelentős fűtési költségek miatt szünetelnek!
Hamarosan közzétesszük a 2023-as év koncertjeit (várhatóan április végétől folytatjuk)!

A bankkártyás vásárlás pénzügyi szolgáltatója:


A teltházas előkoncert TV riportja

Hsin-Ni Liu – a koncertsorozat művészeti vezetője

Hsin-Ni Liu 1980-ban született Taipei-ban, Taiwanban. Ötévesen kezdett zongorázni, tizenhat évesen pedig az Egyesült Államokba költözött, miután felvételt nyert az Interlochen Művészeti Akadémiára. Előbb a Clevelandi Zeneakadémián, majd New Yorkban, a Juilliard Egyetemen és a Mannes-i Zeneiskolában diplomázott. 2008-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Dráfi Kálmán vezetésével folytatta posztgraduális tanulmányait.

Külföldön és hazánkban is elismert zongoraművésznő, aki lebilincselő játékával elbűvöli közönségét, magával ragadja a hallgatóságát. Rangos zenekarok szólistájaként, illetve kamara- és szólóestek előadójaként számos európai és amerikai városban fellépett már. Külföldön fellépett többek közt a New York-i Carnegie Hall Weil termében, Clevelandben, San Diegóban, Los Angelesben, Tel- Aviv, Taipeiben, Japánban. Hazánkban koncertezett a Miskolc Filharmonikusokkal, az Egri és a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral és gyakori vendégművésze volt a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválnak, a Liszt Nemzetközi Zenei Fesztiválnak, de játszott már a Magyar Állami Operaházban is.

Hsin-Ni Liu a koncertezés mellett jelenleg a tanításra fekteti a legnagyobb hangsúlyt. Diákjainak túlnyomó többsége a magyarországi kínai közösségből érkeznek.